Koka linserna enligt förpackningen i 15 minuter (de ska koka sönder). Hacka löken och häll i kastrullen med linser när vattnet kokat upp och ska börja sjuda
ca 1 kg potatis. 50 g smör. 3 msk mjöl (på ett cirkus, då jag inte mäter). 3 dl röd mjölk. 3-5 dl grädde, lite beroende på hur tjockt du vill att stuvningen ska bli
Servera till exempel med mina goda frömuffins och lite färska grönsaker. Denna soppa brukar jag koka när jag inte har mycket tid men vill äta bnågot värmande och mättande som ändå känns lätt i magen
. Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar
Mina plantor tycker något helt annat, men jag vattnar dem mer än gärna bara solen kikar fram. Även om vi fick bra mat på konferensen i Båstad och inte bara en massa sötsaker, så blir det nästan alltid mer mat och mindre aktivitet (trots en del dans på kvällen
Och bland tonfiskfavoriter är nicoise-inspirerat en favorit. Vi upplever lite olika typer av väder i olika delar av landet men solen och värmen kommer ju förr eller senare till oss alla (säger vi)
Jag tycker det är himla bra när man kan ta något halvnyttigt, mättande och få det att smaka kaka. Så jag testade att smaksätta en engelsk sconesdeg med puréad morot, citron och vallmo och baka dem i muffinsformar
Det är en av mina favoriträtter just nu. Denna helg har innehållit allt, en trevlig kväll med Björn min kock från tiden när vi drev Borensbergs Gästgivaregåd