600 g torskrygg salt. Räk- och dillsås400 g räkor med skal 3 dl vitt vin 3 dl vatten 4 dl vispgrädde 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 1 msk tomatpuré 1 kruka dill majsstärkelse, till redning 1 msk olja, neutral 25 g smör salt vitpeppar
Gör såsen genom att blanda soja, fisksås, ostronsås, vatten och limesaft. 2 msk fisksås. 2 msk fisksås. Ella har gjort upp en plan för maten kommande helger
Lägg fisken i en ugnsfast smord form. Slå såsen runt fisken och ställ i mitten av ugnen. Ingredienser för 4 personer4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)LimesaftSaltCitronpepparSås½ purjolök2 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1½ dl fiskbuljong (1 tärning + 1½ dl vatten)½ msk limesaft1 dl mango (jag använde fryst färdighackad)½-1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaSaltCitronpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)
Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
När fisken fått fin stekyta, stick in en stektermometer i mitten av fisken,. Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl