fisk

fisk

  • 71 Recept
Ugnsbakad torskrygg med räk- och dillsås

Ugnsbakad torskrygg med räk- och dillsås

600 g torskrygg salt. Räk- och dillsås400 g räkor med skal 3 dl vitt vin 3 dl vatten 4 dl vispgrädde 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 1 msk tomatpuré 1 kruka dill majsstärkelse, till redning 1 msk olja, neutral 25 g smör salt vitpeppar
Torsk i hummersås

Torsk i hummersås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl basmatiris 250 gram broccoli Torsk 600 gram torskrygg 1 msk Mat
Sprödbakad torsk med panko

Sprödbakad torsk med panko

4 torskfiléer (à 150 g) 2 dl pankoströbröd rapsolja, till stekning 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad 1 citron, finrivet skal kvist timjan, hackade salt (efter smak) svartpeppar (efter smak)
Lax i långpanna med romsås

Lax i långpanna med romsås

laxfilé, benfri, eller annan fisk (helst Krav- eller MSC-märkt). fiskrom, t ex stenbitsrom. 1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft, 250 grader vanlig
PAD THAI MED KYCKLING OCH STORA RÄKOR

PAD THAI MED KYCKLING OCH STORA RÄKOR

Gör såsen genom att blanda soja, fisksås, ostronsås, vatten och limesaft. 2 msk fisksås. 2 msk fisksås. Ella har gjort upp en plan för maten kommande helger
Lax med lime och mango

Lax med lime och mango

Lägg fisken i en ugnsfast smord form. Slå såsen runt fisken och ställ i mitten av ugnen. Ingredienser för 4 personer4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)LimesaftSaltCitronpepparSås½ purjolök2 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1½ dl fiskbuljong (1 tärning + 1½ dl vatten)½ msk limesaft1 dl mango (jag använde fryst färdighackad)½-1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaSaltCitronpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Grillade chiliräkor med aioli

Grillade chiliräkor med aioli

Smalare aioli. 13 stora vitlöksklyftor. 1 tsk äppelcidervinäger. 1 msk olivolja. 2 dl creme fraiche (34%). 1 dl lättmajonäs
Förrätt med rom&räkor

Förrätt med rom&räkor

(4 pers)Lyxräkor. 1 burk cremefraiche. 1 knippe hackad färsk dill. 1 burk röd rom. 2 hackade salladslökar. 1 citron
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Vi äter för lite fisk. Egentligen har jag inget att skylla på för barnen äter all fisk som jag ställer fram på bordet
Smörstekt torskrygg med persiljesås

Smörstekt torskrygg med persiljesås

När fisken fått fin stekyta, stick in en stektermometer i mitten av fisken,. Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Smörbruschetta med krabbröra

Smörbruschetta med krabbröra

Gör så här Finhacka eller mixa krabban. Grovriv äpplena med skalet. Blanda krabba, äpple, gräddfil, senap, gräslök och salt
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl