Sylt & Saft & Gelé

Sylt & Saft & Gelé

  • 12 Recept
Rabarbercurd

Rabarbercurd

500 gr skivad rabarber (gärna en rosaröd sort). 1 1/2 dl vatten. 2 ägg. 2 1/2 dl socker. 50 gr rumsvarmt smör

Hemgjort äppelmos med smak av kanel

Trots att det är långt in i december går det alldeles utmärkt att få tag i fina svenska äpplen. Antingen har du tur och kan plocka egna i trädgården eller hos vänner
Röd Vinbärsgelé

Röd Vinbärsgelé

Sila av med hjälp av en saftsil. Så det blev att koka gelé. Diska kastrullen och häll i saften. Hade massor av röda vinbär som jag gjorde gelé av
Aroniagelé

Aroniagelé

Låt saften,socker och citronsaften koka upp. Saft från ½ citron. Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran
Röd vinbärsgelé

Röd vinbärsgelé

Det är mycket som ska syltas och saftas den här årstiden och allt som ska skördas ifrån trädgårdslanden
Björnbärssylt

Björnbärssylt

Mosa ihop med socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sylten är klar när den börjar bli lite genomskinlig och geléaktig på ytan
Björnbärssylt

Björnbärssylt

Igår kokade jag även sylt på björnbären och använde då honung som sötning. Jag tycker om att krydda sylt med lite olika saker så jag gjorde en variant med vanilj som jag gav bort i present och en annan med kardemumma