Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn. Det här är en potatis vi ofta äter till grillat men det är verkligen jättegott till det mesta
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssons frestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
Ett av mina bästa tillbehör till grillat. Vad tycker ni bäst om att äta till det ni har grillat. Hos mig varierar det såklart en del eftersom jag har svårt för att göra samma saker flera gånger
Potatisarna med skal halveras på längden och skärs i smala båtar på längden. Bitarna läggs i en ugnfast form och blandas med olivolja, citronsaft och oregano
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Irakiska “potatisbullar” fyllda med köttfärs. Kryddiga och fantastiskt goda. Smidigt att förbereda dem i god tid och fylla frysen, bara att ta fram och fritera dem direkt när de är frysta
Det blev kokt pressad potatis över när vi åt ugnsbakad lax med vinsås i fredags och eftersom jag inte gärna slänger mat så tog jag och blandade ner potatisen i en pannkakssmet och stekte raggmunk dagen efter