Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Den är så otroligt god. Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatte inte tillräckligt med syra
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en långpanna med olja och salt och rosta ca 35 minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga
Det är tisdag och det känns som det vore passande med ett recept på brysselkål. Det kan ju tyckas konstigt att lägga ut ett recept på det, men för att brysselkål ska vara riktigt goda så ska de ju vara perfekta, vilket inte är helt enkelt
Elin skriver. Låt er inte luras av den tråkiga bilden, denna soppa blev helt fantastiskt god. Willys hade billiga paprikor, Ica billig parmesan och Coop billig pesto
Idag kör vi en favorit i repris under denna meat-free Monday. Det blir denna smaskiga tacopaj, som flera av er provade förra gången jag publicerade den i bloggen och den uppskattades verkligen
1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter
I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Jag har upptäckt två nya favoriträtter som är helt gröna båda två. En tar lite längre tid och den andra går att slänga ihop snabbt om man inte har så mycket tid