Jag tycker om att överraska med någothembakat när jag är bortbjuden. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Smeten är ganska kompakt stundtals men det hela blev väldigt fint ochgott efter gräddningen. Jag har letat rätt länge efter ett riktigt bra recept på en saffranskaka som inte blir torr, inte kompakt, inte smaklös, inte smulig osv…
Saffranskaka (Leila Lindholm). smör och mjöl till formen. florsocker till pudring av kakan. Vispa ägg, strösockerochvaniljsocker vitt och riktigt pösigt
Rör om tills jästen lösts upp. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda ner i skålen tillsammans med socker, salt, kesella, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av mjölet
Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova. Inte för att de recept jag testat förut inte varit bra utan bara för att jag tycker det är kul att provaolika
Arbeta degen blank och smidig. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Knåda degen på mjölat bakbordoch dela den i ca 16 bitar. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. 5 dl socker. 5 tsk hjorthornssalt
Eftersom det är alla hjärtans dag i dag så tänkte jag fixa lite gott till efterrätt så jag testar en cheescake, vi får väl se om det blir uppskattat eller ej