Jag vet inte hur många gånger jag har gjort dessa chokladformar, men det är säkert 15 år sedan jag gjorde dem första gången, efter att ha hittat receptet i en av Arlas receptfoldrar som brukar finnas i mataffärn
Blanda mjölsorterna med jäst och salt. Smält smöret och häll i mjölken. När man använder torrjäst kan smör och mjölkblandningen vara något varmare än fingervarmt
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Vänskapsbröd är väl ett trevligt namn på ett bröd, eller hur. Receptet fick jag för ca tio år sedan av en arbetskamrat på min dåvarande arbetsplats och jag har bakat det regelbundet ända sedan dess
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs