Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Fredagsgott för familjen, kanske. Fingermat går alltid hem hos de yngre, enkel tillagning gillar familjens dubbelarbetande kökspersonal just på fredagar
Gör så här. Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Igår åt vi grillade revbensspjäll med melonsallad. Jag har skrivit om revbenen tidigare, men det var några år sedan och de är väl värda att spridas igen
Andra rabarberfavoriter. Det är mycket rabarber här på bloggen nu. Vi har väldigt gott om det på vår kolonilott och dessutom är det något av det bästa jag vet
Alltså det här med crumble, eller smuldeg. Jag fullkomligt älskar det. Muffins med smörstekta äpplen och smultäcke var lyckat, likaså dessa rabarbermuffins i megaformat
Fast utan pepparrot. Lördagens projekt hos oss var att laga Lillemor Edlunds frestande medelhavsmeny. Tre rätter som jag hittade i en folder på systembolaget - liggande bredvid passande dryckesförslag
Hacka vitlöksklyftan och stek den och riset i olivoljan. Häll över buljongen. Töm i riset och koka det. Skär zucchini, paprika och fetaost i ca 1 cm kuber