Tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är jämn och fin. Foto. Theres Lundén. Denna kaka är ett återkommande inslag på våra kalas i vår släkt
Man kan variera sockerkakan på många olika vis, antingen kan man bara ha den som den är, eller så tillsätter man kakao, vaniljstång/pulver/socker, lime- eller citronsaft/skal, blåbär, jordgubbar, rabarber, andra goda bär, hackad choklad, kokos eller någon annan god smaksättning
Fyra matskedar av något som motsvarar strösocker i sötma är i alla fall en mängd som fungerar bra här hemma, och som ändå är tillräckligt sött för att kunna bjuda sockergrisar på utan att de grimaserar vid fikabordet
Grädde, ägg och socker kokas försiktigt tills det blir tjockt. Smaka till med vaniljdroppar. Ta en rund kakform (24-26 cm) och skär till bakplåtspapper och lägg i botten av formen och häll i smeten. Värm ugnen till 180 °C och grädda kakan från kall ugn i 20 - 30 minuter tills den är lämpligt stekt
jag gör fyra dubbeltårtor isatället för sju enkla Pavlovabottnar. men till min stora glädje. Igår handlade jag det mesta och hämtade sju kg fläskfilé som levererats till SMAK från Bondens skafferi
Givetvis fick jag inte alls tag på något av mina tre alternativ på julklapp till maken, tycker det mönstret känns igen sen tidigare, så det fick bli ett mindre bra fjärde
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad