Sylt, Gele, Saft

Sylt, Gele, Saft

  • 4 Recept
Äppelgelé

Äppelgelé

Nädå, men nu på hösten är det ju tid att sylta och safta. Sen använde jag saftmajan till att ånga ur saften (tillsatte inget socker än)
Kryddig äpplegelé

Kryddig äpplegelé

Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder. Tag 1 dl gelésocker multi /2 dl avrunnen saft. 1 dl Dansukker Gelésocker Multi /2 dl avrunnen saft
Paradisäppelgelé

Paradisäppelgelé

Blanda sockret och saften och rör om på svag värme tills allt socker har löst sig. För att utvinna mer saft lägger du tillbaka fruktmassan i en gryta med 3 dl vatten och kokar upp den på nytt. Mät upp saften och beräkna 5½ dl socker per 6 dl saft. 5½ dl socker per 6 dl saft från paradisäpplena
Paradisäppelgelé

Paradisäppelgelé

Mät den sura saften, väg upp sockret. Värm saften, koka 5 min. 1 kg florsocker till varje liter avrunnen sursaft