Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Jaha, då var jul- och nyårshelgen över. Och vi går förhoppningsvis mot ljusare tider. I år hade vi ett mellanår med väldigt lite julfirande, vi hade heller inte någon gran
Alltså, ärligt. Det här plättarna - signerade Yotam Ottolenghi, såklart - är helt sjukt goda. Inte bara jomenheltok-goda utan HJÄLPJAGSVIMMARVADGODA-goda
Saltå Kvarn har nyligen haft en tävling på Instagram – ”Pimpa din hummus”. Jag deltog med den här hummusen pimpad med rostad vitlök och grönkål och blev roligt nog en av vinnarna i tävlingen
Efter att jag hade gjort den här salladen till min helstekta blomkål igår, hade jag quinoa och linser i kylen, och genom att blanda dem med lite extra ingredienser fick jag till några vegetariska biffar