Kan faktiskt med att säga att jag nog gjort världens godaste glass. ) Har flera gånger sagt att hemgjord glass är hundra gånger godare än köpt men nu har jag hittat en storfavorit nämligen Dulce de leche glass med parannötter, kolasås och hasselnötsstänger
Nu är det dags att starta glassmaskinen. Häll i den kalla glassmixen i glassmaskinen och låt den gå ca 20 minuter eller tills glassen fått fin konsistens. Har du ingen glassmaskin, häll upp mixen i en bunke och rör varje kvart under 2-3 timmar tills den har glasskonstistens
Ett jätte enkelt recept som inte kräver någon glassmaskin eller något rörande. Hade en burk kondenserad mjölk i skafferiet, lite tid och flera matgäster på kommande följande dag, så jag snodde ihop lite hemlagad glass
Sätt igång glassmaskinen o häll i glassmeten. enligt receptet behöver man inte glassmaskinmen då tar det ca 3-4 timmar. har du en glassmaskin så har du glass på 20-30 min. Se till att glassmaskinssålen stårr i frysen minst 2-3 timmar inne i frysen
Häll i smeten i glassmaskinen och låt den jobba i 15 minuter, sedan in i frysen några timmar. Börja med att vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en skål
Har man ingen glassmaskin ska man nog ta ett annat recept, det kan vi ta vid senare tillfälle. I somras firade jag och min man 25 årig bröllopsdag och då fick jag en glassmaskin som jag önskat mig så länge och den har gått varm