Specialgrejer

Specialgrejer

Snyggaste tillbehöret, picklade polkabetor

Snyggaste tillbehöret, picklade polkabetor

För egen del finns det ingen grillsäsong, vi grillar året runt. Däremot kan jag hålla med om att det där svalkande vinet passar bättre vid grillen en skön sommarkväll än en iskall januarikväll
Inlagda polkabetor

Inlagda polkabetor

Måste erkänna att inlagda rödbetor är något jag har ganska svårt för men jag gjorde kalops här om dagen och tänkte att jag skulle ge betorna en ny chans
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

1,2 kg rödbetor. 12 tsk salt. 14 dl ättiksprit, 12% eller 1 1/4 dl ättiksyra (24%). 16 dl socker. 112 dl vatten eller silat kokspad från rödbetorna
Svartvinbärs chutney.

Svartvinbärs chutney.

Passar bra till grillat lamm, vilt och nötkött. 4 dl. 2 gula lökar, finhacka 400 g svarta vinbär 1 tsk hel anis 1 msk rapsolja 1 dl strösocker 2 dl rött vin 2 msk rödvinsvinäger ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Fräs lök, vinbär, anis och rapsolja i 5
Basilika färskost

Basilika färskost

Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Rabarbercurd

Rabarbercurd

Till midsommar kom min mamma med en massa härlig rabarber som jag bland annat gjorde en somrig variant på curd av
Rabarbercurd

Rabarbercurd

Lägg skivad rabarber och vatten i en kastrull och koka tills rabarbern är mjuk. Pressa rabarbern genom en finmaskig sil