Bakafika

Bakafika

  • 31 Recept
Praliner med blodapelsin- och cointreautryffel

Praliner med blodapelsin- och cointreautryffel

Ibland hinner man inte blogga alla recept innan julen är förbi och över. Så var det förra året. Men det gör ingenting, ni får helt enkelt receptet nu istället
Praliner med mjölkchoklad och cashewnötter

Praliner med mjölkchoklad och cashewnötter

Söndag mitt i veckan, sådant borde verkligen infalla oftare. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Kola praliner

Kola praliner

Vem älskar inte dessa söta småsaker. En parlin kan göra vilken vuxen som helst glad. Varför inte ge bort i present eller varför inte en inflyttningspresent till någon vän
Hallonpajbitar med Vanilj/Citronfyllning

Hallonpajbitar med Vanilj/Citronfyllning

Hallonpajbitar med Vanilj/Citronfyllning. 18 april 2019 @ 20. 58. Dessa goda pajrutor gjorde min dotter efter ett recept från Detta recept innehåller många jag de smaker och ingredienser jag själv ofta bakar med så jag gillade verkligen receptet
Enkel blåbärstartlett

Enkel blåbärstartlett

Godmorgon. Äntligen ett inlägg som inte skrivs mitt i natten när ögonen går i kors av trötthet. Nä nu har jag lyckats släpa mig upp i god tid denna morgon för att hinna skriva till er innan det är dags att sätta mig i bilen och susa iväg till jobbet
Syrliga vaniljrutor med hallon

Syrliga vaniljrutor med hallon

Deg250 g smör, rumstempererat 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker (till degen) 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver
Små personliga pajskal

Små personliga pajskal

Pajdeg2 dl mjöl0,5 dl socker75 g kallt smör2 msk sirap1 äggulaSätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop allt till en fast deg, låt den vila, gärna i kylen ca 30 minuter
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Ingredienser Portioner. 8 Chokladkräm 100 g mörk choklad (70%) 100 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) Svartvinbärsmousse 225 g frysta svarta vinbär 1/2 dl strösocker 1 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt (10%) Havre- och kokoscrunch 1 dl havregryn 1 dl riven kokos 1/2 krm salt 2 msk smör 1 1/2 msk socker Kaffekolasås 1 dl vispgrädde 1 dl rörsocker 1 dl ljus sirap 3 msk kaffelikör (t ex Kahlua) 2 msk starkt kaffe (gärna espresso) Lägg till i inköpslistan