Ugn 200°C. Klä en rymlig gratängform med med 2/3 av pajdegen och "pricka" skalet jämnt fördelat i bottnen med en gaffel så att det inte höjer sig och blir bubbligt
150 g smør3 dl hvetemelen klype saltet par ss kaldt vann1 rå kylling2 gulrøtter2 selleristenger1 stor løk1 liten purre2 laurbærbladernoen pepperkorn2 gulrøtter i små terninger1 selleristang i små terninger2 finhakkede løken håndfull frosne selskapserterkyllingkjøttet par ss smøret par ss hvetemelkyllingkraftmelksalt/pepper½ ts tørket timian3-4 ss sherryegg til pensling Kjør smør, mel og salt sammen i food processor
Pumpapaj känns som den ultimata amerikanska pajen, alla har väl hört talas om den klassiska pumpapajen som serveras på Thanksgiving och undrat hur den smakar, nu behöver ni inte fundera längre
Köttfärssås och spagetti är en rätt som du flesta gillar, stora som små. Den kan varieras i det oändliga och här kommer en variant med italienska smaker
Senaps- och honungskyckling. Hej och en riktigt trevlig fredag till er alla. Som jag brukar säga. visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar
Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Igår rensade jag lite i kylskåpet så det blev falukorv med godsaker. Vi tre åt med god aptit och det blev ärligt talat supersmarrigt och blev två matlådor över
Gratinerad kyckling i basilikasås. Hej hej. Long time no see som man säger. Nja, så vansinnigt längesedan är det ju inte, men jag hoppas hursom att allt är bra med er där ute i vintersverige
Att Daniel sa att det smakar som Uncle Ben’s får jag väl ta som en komplimang, även om jag vanligtvis inte vill att min hemmalagade mat ska smaka som halvfabrikat
Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. Barnen älskar den också då pajskalet blir som bröd, som påminner om scones
Gillar ni varma mackor med svampstuvning. Jag gör ofta en klassisk stuvning med mjöl, mjölk och en skvätt grädde men testade häromdan att bara blanda de stekta champinjonerna med mjukost och det blev riktigt krämigt och gott