Alla älskar väl pannkakor, och amerikanska pannkakor är liiite godare tycker vi på myTaste. Så fluffiga och med en smak av apelsin och vanilj, ringla över lönnsirap, servera med glass eller nutella, ja ni hör ju, det kan ju inte bli annat än supergott
Lördagsfrukosten bestod av amerikanska blåbärspannkakor. Mums. ca 8-10 st2 ägg3,5 dl mjöl2 tsk bakpulver3 msk socker1 tsk salt2,5 dl mjölk3 msk smält smörca 2 dl blåbärVispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan
De här är mina favoritplättar just nu. Fyllda med protein och antioxidanter från blåbären. Jag vill tipsa er om att understeka dem en aning, då blir de så där ljuvligt kladdiga
Foto. Mia Hagenmalm. Jag ägnar en hel del tid till att göra en bra och näringsrik frukost på morgonen. Den ska innehålla bra med proteiner och bra fetter så jag står mig fram till lunch, och är pigg och full av energi
Får du överblivna äggvitor. Jag brukar får det bl. a. när jag gjort egen majonäs. Eftersom att det inte går så bra att göra sockerfria maränger med äggvitorna så kom jag på att använda dem i pannkakor
I en tävling för påskbak vann jag ett annorlunda våffeljärn, en waffle stix maker. Den gräddar våffelstavar, som man kan använda antingen till att göra pops, eller servera som de är
Idag blev det dessa urgoda våfflorna. Jag har ett belgiskt våffeljärn från Kitchen Aid och det blir supersmarriga våfflor som man kan variera i det oändliga