Nu under påsken bjuder jag mina favvo läsare på påskiga praliner. Chokladpraliner med vallmoganaché. Dra över med en kniv över forman för att få snygga och skarpa kanter på pralinerna
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Blanda mandelmassa med pistaschmandel och mandellikör i en skål. Smält smör och vit choklad i bitar i en djup tallrik i mikron, 12 minuter på full effekt, eller över kokande vattenbad
Antingen älskar man dem eller så hatar man dem, ingen trädgårdsägare är neutral. Jag kan lova att solen lyser i vår trädgård - även när den inte skiner
Det här blev väldigt goda praliner med fruktig smak. Till dessa goda praliner har jag använt en pralinform och gjutit pralinerna i men det går bra att göra receptet utan form också