Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Hacka löken och skiva korven i den form som du själv vill. Bryn lök och chorizon tills löken mjuknat. Ha i tomatpurén och låt den fräsa en stund för maximerad smak, slå över grädden, ha i tacosåsen och sambal
Vad du behöverLim'e kyckling med ris och fräsch sallad4 st kycklingfil'e2. 5 dl crème fraiche lätt1 st lime2 nypa bladpersilja - grovhackad1 st hönsbuljong1 dl Vatten3 droppar soya1 msk flyande honung
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag har jag legat hemma i sjuksängen, men familjen måste ju ha mat ialla fall. Och eftersom det var träningar idag och maken kom hem sent så blev det en klassiker