Paj

Paj

  • 23 Recept
Köttfärspaj - Recept

Köttfärspaj - Recept

Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller använd elvisp med degkrokar och arbeta ihop till en jämn och fin pajdeg
Kycklingpaj - Recept | Arla

Kycklingpaj - Recept | Arla

Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min
Ost och skinkpaj

Ost och skinkpaj

Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kycklingpaj med bacon

Kycklingpaj med bacon

Ingredienser Deg 3 dl vetemjöl 125 gram matfett 2 msk vatten 140 gram bacon 2 st kycklingfilé(er) 1 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök(ar) 1 tsk curry 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar 1 dl ost , riven äggstanning 3 st ägg 2 dl mjölk 1 dl grädde Köp receptet
Räkpaj

Räkpaj

Pajdeg3 dl vetemjöl 100 g flytande margarin 1,5 dl riven ost, 17% 3 msk vatten. 3 dl vetemjöl. 100 g flytande margarin
Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 st broccolihuvud 0,5 ask fryst basilika 2 msk grönsaksbuljong 2 dl mjölk 5 st ägg 200 gram brieost 2 st tomat(er) 1 olivolja 0 st salt 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st purjolök(ar) 0 st peppar Pajdeg 3 dl vetemjöl , el
Små laxpajer med fetaost

Små laxpajer med fetaost

Ha ner lax, fetaost och dill i pajskalen. Täck pajerna med en bit aluminiumfolie om de börjar bli brända på ytan
Små pajer med skinka och ost

Små pajer med skinka och ost

Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar. Häll blandningen över pajfyllningen
Västerbottenpajer

Västerbottenpajer

16 Pajskal 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 100 g smör 3 msk kallt vatten Fyllning 1 knippa gräslök 200 g färska kantareller margarin (till stekning) 2 ägg 2 dl mjölk 2 dl fint riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Minipajer

Minipajer

1Pajdeg. 1Blanda ihop pajdegen och låt den vila kallt en stund. 1Grädda pajerna cirka 20 minuter eller tills de fått bra färg
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
Småpajer med ansjovis och lök

Småpajer med ansjovis och lök

Slå stanningen över varje paj, men inte hela vägen upp – då rinner det över när de gräddas. Fyllning. 12 gula lökar
Den bästa köttfärspajen någonsin

Den bästa köttfärspajen någonsin

Pajdeg. Tryck ut degen i pajform. Detta blir en vanlig pajstorlek men om man vill göra en långpannepaj (och det vill man
Kyckling- och baconpaj

Kyckling- och baconpaj

pajdeg. Strö osten i det förgräddade pajskalet och lägg i fyllningen. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet
Paj i långpanna med crabfish och räkor

Paj i långpanna med crabfish och räkor

Pajdeg. Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. 1Pajdeg 375 gram smör 9 dl vetemjöl 6 msk vatten Fyllning 3 paket crabfish a 227 gram Skalade räkor (samma vikt som crabfish) 3 dl gröna ärter 6 dl creme fraiche 3 dl lättmajonnäs 9 msk finskuren purjolök 3 msk chilisås Salt Peppar Finklippt dillRör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
Lax- och kräftpaj

Lax- och kräftpaj

Ingredienser Fyllning 200 gram kallrökt lax 200 gram kräftstjärtar , i lag 2 dl Västerbottensost , riven 3 st ägg 2 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymald Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 gram smör 1,5 msk vatten , ca 1 krm salt Köp receptet
Kräftpaj

Kräftpaj

Blanda ihop allt detta och tryck ut det i en pajform (ca 24-26 cm). Ställ kallt i ca 30 minuter och nagga sedan med en gaffel innan du förgräddar den i ugnen, 225 grader i 5 minuter, ta ut och häll kräft-fyllningen över paj och ställ in ugnen igen ca 5-15 minuter tills degen fått färg