Äntligen är det dags att baka bröd. När du sedan flyttar in brödet på den översta plåten (skjutsa in bröden på et baklplåtspapper med hjälp av en skärbräda) häller du lite kallt vatten på den nedersta plåten för att göra ånga i ugnen
Sätt in bröden i den heta ugnen. Efter bakningen, låt brödet svalna. Dag 1, surdeg. Blanda surdegskultur, rågfullkornsmjöl och vatten och låt stå i 24 timmar
Degen ska vara ganska lös, då bli brödet luftigt. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Grädda i 15-20 minuter på näst nedersta falsen tills bröden fått brun skorpa
Använd kastrull och ett durkslag att ånga bröden i. Ånga bröden i omgångar i en bambuångkokare ca 8 minuter. Täck kastrullen med folie så att det blir tätt, ånga bröden ca 8 minuter
Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över blått valmofrö. Låt brödet svalna på galler. Låt brödet jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt in brödet på nedersta falsen, sänk värmen till 200º och grädda brödet ca 30 minuter