Baka4

Baka4

  • 30 Recept
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Vispa grädden och blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker. 1 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde. 3 dl kall risgrynsgröt
Macarons med chokladfyllning

Macarons med chokladfyllning

Testade idag för första gången att baka macarons. Det finns två olika sätt att göra macarons. Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng
Lakrits macarons

Lakrits macarons

Man kan ju färga dessa svarta om man vill. Jag hade ingen svart pastafärg hemma så de blev naturella. Bruna helt enkelt
Kola macarons med Vanilj

Kola macarons med Vanilj

Kola macarons med Vanilj. Macarons. -100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra). -110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
Gammaldags frukostpepparkakor

Gammaldags frukostpepparkakor

3 dl ljus sirap. 11 tsk ingefära. 11 tsk kanel. 12 tsk kardemumma. 11 msk bikarbonat. 11 msk mjölk. 17 dl vetemjölSå här gör du 30 min Häll sirap i en skål med ingefära och kanel
Parmesankex

Parmesankex

Parmesankex. ca 35 st. 100 g parmesanost. ca 4 dl vetemjöl. 150 g smör, rumstemp. 1 tsk salt. ½ dl standardmjölk
Rocky road i glas

Rocky road i glas

Chokladmousse. Hacka chokladen och låt den smälta i en skål över hett vattenbad eller i mikron i ca 1 1/2 minut
Petit choux med hallonmousse

Petit choux med hallonmousse

Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt smöret och låt det smälta. Koka upp. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens kant
Krispig Snickerskaka

Krispig Snickerskaka

Första semesterveckan är snart redan över, men vad skönt det är att bara få vara. inga tider att passa, man äter när man är hungrig, sover när man är trött och gör bara sånt som man vill