Mina recept

Mina recept

  • 25 Recept
Kycklingfärsbiffar

Kycklingfärsbiffar

500 gram kycklingfärs. 11 ägg. 11 schalottenlök. 11 klyfta vitlök. 10,5 tsk salt. 13 krm vit- eller svartpeppar
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Dag 1. Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten
Lammstek och potatisgratäng med purjolök

Lammstek och potatisgratäng med purjolök

Lammstek1 kg lammstek 3-5 klyftor vitlök, delade 2 msk färsk rosmarin, hackad 2 msk färsk timjan, hackad salt svartpeppar 0,5 citron, pressad smör, till stekning
Pasta Carbonara med knaprig bacon

Pasta Carbonara med knaprig bacon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Krämig Carbonara sås 1 st gul lök(ar) , hackad 3 st champinjoner , färska, hackade 0,5 st röd paprika , finhackad 1 paket bacon 3 dl vispgrädde , 40 % 1 msk smör 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar , grovmalen 1 dl ost , riven, grevé, gouda, västerbotten eller liknande 1 st färsk persilja , finhackad 2 st äggula(or) Spaghetti 0,5 paket spaghetti , barilla No7 Köp receptet
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram oxbringa 1 l vatten 1 dl salt 2 st lagerblad 5 st vitpepparkorn Lag 3 st gula lökar 3 st morötter 1 vatten Köp receptet
Klassisk lasagne med béchamelsås

Klassisk lasagne med béchamelsås

2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 morötter 1 kg köttfärs (nöt-, kyckling- eller vegofärs) 3 msk tomatpuré 2 msk Grey Poupon Original dijonsenap 2 förp krossade tomater [à 500 g] 1 msk Kikkoman sojasås 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller koncentrerad fond) 2 tsk torkad oregano TABASCO® Original pepparsås (några stänk) 400 g färska lasagneplattor 3 dl ost, riven salt svartpeppar, nymalen olivolja (till stekning) smör (till formen)
Rödvinsgryta gryta med rödvin

Rödvinsgryta gryta med rödvin

Skär köttet i ca 3x3 cm kuber. Skala och rensa morötter, selleri samt lökar. Skär i kuber i ca samma storlek som köttet
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

3 morötter, skalade 1 fänkål 1 gul lök, skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk kummin 2 msk matolja, till stekning 2 dl torrt vitt vin 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 600-800 g fiskfiléer blandade (t ex lax, långa eller torsk) 2 msk majsstärkelse 0,5 krm cayennepeppar salt 500 g färskpotatis, kokt och delad 300 g räkor med skal 0,5 dl dill, hackad till garnering