Risotto

Risotto

  • 7 Recept
Svamprisotto

Svamprisotto

Har du ett gäng svampar kvar så är det ju en klassiker att göra en riktigt god och krämig svamprisotto
Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Låt risotton sjuda i ca 18-20 min. Gör så här. Hacka löken, dela kantarellerna i mindre bitar och fräs i olivolja och smör
Krämig saffransrisotto med räkor

Krämig saffransrisotto med räkor

4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Saffransrisotto med svampfräs

Saffransrisotto med svampfräs

Risotton skall koka lugnt och regelbundet och behöver röras om ofta. Se till att risotton är lös när osten tillsätts
Krämig tomatrisotto med räkor

Krämig tomatrisotto med räkor

4 8 dl vatten 2 tärningar kycklingbuljong 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1/2 tsk timjan 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1 1/2 dl vitt matlagningsvin 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 150 g sockerärter 580 g skalade räkor i lake ca 100 g finriven grana padano ost salt och peppar 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare