Efterrätter

Efterrätter

  • 28 Recept
Key lime pie

Key lime pie

När sambon fyllde år i onsdags blev det lite mysfika när han kom hem från jobbet och innan jag skulle iväg på möte på jobbet
Äppelkaka med mandelmassa

Äppelkaka med mandelmassa

Halloj.  . Testade en ny äppelkaka som jag vill rekommendera varmt. Så saftig och god. pajdeg. 125 g smör. 3,5 dl vetemjöl
Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka. Hallå. Kärleksmums + kladdkaka = GOTT. Ni måste testa. Du behöver. 150 g smör. 4 dl socker
Mormors äggost

Mormors äggost

Vispa upp äggen i en tjockbottnad kastrull. Häll i mjölken och låt smeten under konstant omröring värmas upp tills den börjar skära sig
Vaniljsås

Vaniljsås

Snitta upp vaniljstången och skrapa ur kornen. Lägg ner stång och korn i en gryta tillsammans med mjölk och 1 dl grädde
Salt chokladkolapaj

Salt chokladkolapaj

Det känns nästan som evigheter sen jag bakade något nytt så jag blev överlycklig när en vän frågade om jag ville baka åt hen att ta med till jobbet
LINGONKOLAPAJ

LINGONKOLAPAJ

Här den självklara juldesserten i år. Enkelt och praktiskt utan ugn, vackert röd av lingon och söt av kolasås och så förstås försvinnande god
Kolakrämig Ananaspaj

Kolakrämig Ananaspaj

Efterrätter Tagged. Den här pajen serveras helst med lite glass när den fortfarande är ljummen. Tycker man som jag om ananas, kola och kokos så kommer den garanterat få högsta betyg hemma hos er också
Kolakladdkaka med kondenserad/karamelliserad mjölk

Kolakladdkaka med kondenserad/karamelliserad mjölk

Hej på er. Hoppas att ni alla hade en härlig midsommar. Det hade vi, men en väldigt regnig sådan… Vi var ute en kortis på eftermiddagen annars blev det mest att titta på regnet inifrån… Vi fixade iaf ihop en massa grillspett som vi grillade under parasollet när regnet började ösa ner
Snilles sexiga paj

Snilles sexiga paj

Vill du bjuda på en god och mäktig paj, då ska du prova denna. Förföriskt god. Mmm. Vacker att servera och gästerna kommer inte bli besvikna
Banoffépie!

Banoffépie!

Botten. 250 gram digestivekex100 gram margarinFyllning. 1 burk (375g) kondenserad mjölk3 st bananer2 msk citronsaft2 dl vispgräddeGarnering
Banoffe Pie

Banoffe Pie

Här följer ett recept på ännu ett amerikanskt bakverk, Banoffe Pie. Det var min kusin Angela som introducerade det här receptet för mig för några år sedan och sedan dess har det varit ett av mina favoritbakverk att baka
Frozen key lime pie

Frozen key lime pie

Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna till ett smul och blanda med. smöret. Tryck ut kexmassan i botten på en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter
Key lime pie

Key lime pie

Vi brukar alltid bli sugna på lite syrliga efterrätter när det börjar bli sommar och idag väcktes suget till liv igen
Key Lime Pie 2.0

Key Lime Pie 2.0

Då var det måndag igen, och idag har vädret varit lika regnigt och grått som igår, då vi vallade våra Stockholmsgäster på det öländska Alvaret i snålblåst och sidoregn
KOLAPAJ MED RÖDAVINBÄR

KOLAPAJ MED RÖDAVINBÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka ihop smör och mjöl, häll i vattnet och arbeta till en deg. 3. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm)
Vinbärspaj med choklad

Vinbärspaj med choklad

Välkommen sköna soliga fredag. Jag bara älskar fredagar och känslan som infinner sig att man ha helgen framför sig
Krämig vinbärspaj

Krämig vinbärspaj

Igår kväll bakade jag med vinbär och skulle bland annat göra en marängbakelse. Jag råkade ta en lite för liten form så kakan och marängen blev väldigt hög

Katrinplommonsufflé

Sätt på ugnen. Koka plommonen i vattnet ca 5 min för att de sedan ska blanda sig väl med äggviteskummet

Katrinplommonsufflé

1.  Koka katrinplommonen mjuka, i så mycket vatten att de täcks, i ca 5 minuter. Låt plommonen rinna av i en sil
Saras katrinplommonsufflé

Saras katrinplommonsufflé

Ibland förvånas jag över hur vissa saker, som är så goda, kan passera mig obemärkt förbi. I hela 25 år, okej 33, har katrinplommonsufflé varit någon annans dröm
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Ingridienser. 200 g katrinplommon. 4 msk socker. 4äggvitor. Formen. Smör. Tillagning.  Skölj katrinplommonen och blötlägg dem, koka dem mjuka och låt dem rinna av
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Förra helgen gjorde jag ju klassikern citronfromage, och i helgen blev det dags för en gravt underskattad annan favorit - katrinplommonsufflé
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter