Sommarfest eller Halloweenparty. Ärtmosets lysande gröna färg påminner såväl om härligt grönt sommargräs som giftiga skämtprodukter till höstens spöklika högtid
Vilket underbart väder vi har haft denna långhelg. Jag gissar på att många har passat på och grilla. Här kommer ett recept på goda chilimarinerade benfria kotletter som är toppen att grilla
Dags att grilla. Fläskkotletter som fått marinera i vitt vin blir gott. Till detta en hemslagen bea. Har nyligen prövat Maud Onnermarks metod att använda rumstempererat smör i stället för smält smör
Halloj. Hoppas allt är bra. Jag jobbar massor just nu, 8-19,30 de senaste dagarna. Är rätt slut i huvudet när jag kommer hem men idag kliade det lite i fingrarna så jag var tvungen att komma inom här och blogga lite
Om man har tur, och som jag har en bror som jagar kan man få lite rådjurskött att lägga frysen. I helgen blir det rådjurssadel som jag serverar med jordärtskockspuré, trattkantareller, kål och rödvinssky
FÄRSKA kycklingklubbor är behändigt. Gör en god rub och gnid in dem med. Låt dem därefter ligga i en plastpåse i kylen i någon timma för att dra åt sig rubbens smaker
Jag köper ofta 3-6 kg kyckling och kör i matberedare tills det blir färs. Vi fryser in den färdigstekta kryddade nötfärsen i portionspåsar och använder till snabbmat
Pepperoni pizza, Viktväktarna. Eftersom att jag fick förfrågan om recept både här på bloggen och per mail, så täknte jag att jag ger er de, såhär lagom till fredagsmyset
Det här är en lite annorlunda variant av kål och rödbetssoppa som jag kokade ihop häromdagen. Eftersom soppan innehåller kryddor som används i Mellanöstern så valde jag att servera den med orientaliska tunnbröd fyllda med hummus
Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)