Gör så här. Häll mjölk och fond i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan när det kokar rejält och rör i osten
Idag mår jag lite bättre från dunderförkylningen. Det är så skönt att kunna känna vad maten smakar igen eftersom allt har smakat som papper de senaste dagarna och aptiten varit obefintlig
I går kväll irrade jag återigen runt i en butik i södra Stockholm men något vilt i blicken. Jag säger det nu, så har jag sagt det - till hösten, när båda jag och min man arbetar, måste vi ha mer framförhållning gällande veckans middagar
Den här rätten som jag lagade igår på valborgsmässoafton är lätt att förbereda i förväg och sedan bara göra den sista matlagningen i samband med att den ska ätas
Det här var en fisk helt i vår smak. Underbart god. Bild lånad från Tasteline400 g hokifilé500 g wokgrönsaker0,5 dl persilja40 g smör0,5 msk curry1 tsk citronsaft1 vitlöksklyftaSaltPepparVärm ugnen till 200°C
Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det. Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen