400 g pappardelle 500 g skogschampinjoner 2 klyfta vitlök, finhackade 130 g bladspenat 0,5 purjolök, i tunna skivor 3 dl grädde 1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller kycklingfond) tryffelolja (några droppar) 65 g pinjenötter, rostade parmesanost, riven salt peppar smör, att steka i neutral olja, att steka i
Tonfiskpasta med sting. En härlig tomatsås, ett par burkar tonfisk och en gnutta chili – lägg till lite pasta al dente och du har en riktigt god middag till en billig penning och med liten ansträngning
Ingredienser Portioner. 4 390 g stora vita bönor 2 1/2 dl vispgrädde ca 7 dl pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g 2 förp mozzarella (à 125 g) 200 g frysta haricots verts Att ha hemma 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl chilisås 1 tsk oregano Lägg till i inköpslistan
Koka upp 3 dl grönsaksbuljong med 1 msk matfett. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på locket, ta kastrullen från värmen och låt det stå och svälla ca 5-6 minuter