Middag

Middag

  • 8 Recept
Jordärtskockssoppa med parmachips

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Per Morbergs raggmunk med fläsk

Per Morbergs raggmunk med fläsk

Skala potatisen. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget
Rostasfilé, ugnsbakad färskpotatis och Västerbottensostcremé

Rostasfilé, ugnsbakad färskpotatis och Västerbottensostcremé

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram rostasfilé , rumstempererad 800 gram färskpotatis(ar) 0,5 st timjan , färsk 1 dl Västerbottensost , riven 2 dl crème fraiche 1 odefinierad flingsalt 1 st svartpeppar , nymald 2 msk olivolja Köp receptet

Lax i krämig sås

800 g benfri lax, torsk eller hälleflundra. 11 dl vatten. 13 msk konc hummerfond. 11 dl Norrmejerier crème fraiche
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 huvud blomkål , 1 stort huvud, alt 2 mindre 2 dl grädde 50 gram smör Köp receptet
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner) 4 dl vatten 200 g fryst bladspenat 2 halloumiost (à 200 g) 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade) 1 1/2 dl riven prästost salt och svartpeppar ev färsk timjan till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krämig saffransrisotto med räkor

Krämig saffransrisotto med räkor

Ingredienser Portioner. 4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare