Att få sitt barn eller sin bebis att äta grönsaker är ibland en svår kamp. För att underlätta utmaningen uppmuntrar jag er att prova dessa urgoda broccolibiffar
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Jag måste erkänna att jag inte äter den själv så ofta men en dag så hamnade faktiskt tre buketter i varukorgen
1. Blomkålssås. Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde, mixa till en slät sås tillsammans med olivolja, smaksätt med salt och peppar
Ingredienser1 blomkålshuvud2 tomater10 cm gurka1/2 röd paprika1/2 kruka mynta1/2 kruka koriander1/2 kruka basilika1/2 dl gräslök10 svarta oliver, med kärnor1/2 ask solrosskott, cirka 45 gram1 msk olivolja1/2 msk limejuiceGör så härDela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör till en couscousliknande konsistens i matberedaren
Min käre man är ett fynd i de allra flesta avseenden. Dock är han ingen storfräsare bland grytor och kastruller, så köket brukar jag få ha för mig själv
Det finns en uppsjö av olika vegetariska biffar och burgare som är otroligt goda, men ofta recept kräver dock en lång lista ingredienser och ganska mycket tid och arbete
Härromveckan hade jag fint luchbesök av en god vän och vegetarian från Stockholm. Jag har länge velat göra riktigt mustiga grönsaksbiffar (tänk vegoburgare på MAX) och nu såg jag tillfället