I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
200 g brune bønner eller 1 boks hermetiske bønner2 løk, finhakket1 laurbærblad2 ss frisk oregano eller 2 ts tørket2 ss sitronsaft2 gulrot( kuttes på kone nr3)2 fedd hvitløk, finhakket½ sellerirot ( kuttes på kone nr3)1ss olje til steking Vann ut brune bønner over natten (eller bruk hermetiske)
Mitt i veckan äter jag mest helt vegetarisk mat men på fredagarna brukar jag titta förbi den lokala fiskbutiken, Mariannes Fisk och köper något extra gott för kvällen
Den andra måndagen i februari och det är dags för ett vegetarisk recept för Gröna Februari. The second Monday of February and it’s time for a vegetarian recipe for Green February
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Den här helt veganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Soppa är underskattad mat. Det är så lätt att variera en soppa och att improvisera fram olika smaker. Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater
Fredag = svenne tacos. Något chris aldrig diggade så vi åt det aldrig, så nu får man passa på lite. ). Gjorde en sjukt god taco tallrik med raw valnöts "färs" och snabbgojsad guacamolis och salsa