Mat

Mat

Enchiladas med kyckling

Enchiladas med kyckling

Häll över krossade tomater, salsa och vatten och smula i buljongtärningen. tomatsalsa, från burk. tomater, krossade (500 g)
HEMGJORD TACOKRYDDA

HEMGJORD TACOKRYDDA

Första gången jag gjorde egen tacokrydda var när Philip skulle börja smaka av vår mat. Det kan även vara en fin liten gå-bort present till någon som är matintresserad
Kinesisk gryta med kyckling

Kinesisk gryta med kyckling

Kycklingfärs är något vi inte använt så där jättemycket förrän dottern bjöd på tacos gjorda på just kycklingfärs
Äggröra med vindruvor och grönt

Äggröra med vindruvor och grönt

Har du provat att äta varma vindruvor. Det gjorde jag häromdagen och jag kan mest beskriva det som en spännande upplevelse som fick smilbanden att dra sig uppåt
Fyllda pannkakor

Fyllda pannkakor

Hetta upp stekpannan med lite matfett till första pannkakan. Blanda samman mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop till en klimpfri smet
Chili Con Carne

Chili Con Carne

Rör sedan i tomater och bönor och vattnet. 1 frp Ica krossade tomater med chili. 1 frp Ica vita bönor i tomatsås. 3 msk tomatketchup
Frittata

Frittata

Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Stek lök och paprika i en stekpanna med smör ett par minuter
Laxburgare med grönkålsslaw

Laxburgare med grönkålsslaw

Mixa laxfilé, potatis, salt och olivolja i en matberedare. Skär bort de kraftiga bladnerverna och strimla grönkålen fint
Osso bucco med gremolata

Osso bucco med gremolata

Blanda i tomater, vatten och vin, koka upp såsen under omrörning. 1 st burk krossade tomater. Krydda köttet med salt och peppar och vänd det i mjölet
Kryddiga kikärtsbiffar med mangosås och ris

Kryddiga kikärtsbiffar med mangosås och ris

MaträttHuvudrätt, Vegetariskt & Veganskt. Pannbiffar går att variera i det oändliga. Dessa kryddiga biffar med smak av curry är gjorda på kikärtor och morötter och är riktigt goda
Krispig och fräsch matlåda

Krispig och fräsch matlåda

Matlådor det är helt enkelt bra grejer ur alla synvinklar. Här är dagens matlåda. körsbärstomater. Blanda allt i en matlåda
Pasta med kantareller

Pasta med kantareller

Tillsätt spenat, smör och delade körsbärstomater och stek tills tomaterna är mjuka. 250 g körsbärstomater
Fiskgryta med torskfilé

Fiskgryta med torskfilé

Lägg i ärter och delade tomater, och smaka av med salt och peppar. 6 st körsbärstomater. Skala och tärna morötter och potatis
Asiatisk nudelsallad med räkor

Asiatisk nudelsallad med räkor

Gör så här. Börja med dressingen. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Lägg den i en skål och riv i vitlök och ingefära
En äkta Thai green curry

En äkta Thai green curry

Då fick det bli kyckling i grön curry där jag utgick från receptet jag fick på matlagninskursen jag gjorde i Thailand i vintras
Blomkål med färgglad sås

Blomkål med färgglad sås

Fräs dem mjuka i lite matfett i en kastrull. 1 tsk matolja. Ansa blomkålen och dela den eventuellt i små buketter
Phad Thai med kyckling

Phad Thai med kyckling

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Stek kycklingstrimlorna och chilin i en stekpanna med olja på hög värme tills kycklingen får lite färg

Gott & enkelt med Ugnsgratinerade Rödbetor

Koka så många rödbetor du behöver, för två pers kokade vi 4 medelstora betor i 60-70 minuter. När dom blivit mjuka så spola kallt vatten över dom och skala, har dom kokat nog längen så kan man trycka bort skalet med händerna