Låt svalna. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på kakan. 80 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl (går att ersätta med glutenfri mjölmix). 80 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl (går att ersätta med glutenfri mjölmix)
Detta recept kommer från Maria Blohm & Jessica Frej och jag hittade det i en av söndagsbilagorna. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form(25x35cm). Grädda i ca 20 minuter på 200 grader. I min gamla ugn tog det 30 minuter att grädda kakan så testa med en sticka så vet du när den är klar
Lägg cashewnötter i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Gör så här. Smörj en liten ungsfast formSkiva och kärna ur dom skalade äpplenaSmält smöret i en kastrulldra av fråm värmenhäll sedan i mjölmixen-rena havregrynen-sockretoch rör om, rulla äppelbitarna i sockret ochkanelen och lägg i botten av den smorda formenströssla sedan på smuldegenGrädda i mitten av ugnen 225 graderi ca 15-20 minuter, servera med en god vaniljsås tilleller lättvispad grädde
Köp boken här… Receptet nedan från boken är till en lyxig favoritkaka. Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra
För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Häll smeten i springformen, slå formen försiktigt mot bordet så att luftbubblor försvinner. Oftast gör jag inget med dem, men jag tror att de finns i bakhuvudet ändå, när jag kommer på egna maträtter i köket
God MandelrulltårtaRulltårta. Dela på äggvitor och gulor. Häll smeten påbakplåtspapper. Ta upp, lägg upp och ner påbakplåtspapper och dra försiktigt bort det "gräddade" papperet
Äter grovt bröd med lite mer gott samvete, men så hittade jag den här produkten i glutenfria hyllan nyligen och det gör att det ljusa brödet känns en aning "nyttigare"