Men jag lovar, ni kommer älska den, så jag tycker verkligen ni ska ta och testa den här tårtan. Som botten är det "raw botten" kan man säga gjord på nötter, frön och torkad frukt
Det var innan jag funderade över kalorier, fett, protein och kolhydrater. Det var rena drömmen för en godisråtta som jag och vi fick äta precis vad och hur mycket vi ville
Den här chokladbottnen som är riktigt lätt och porös är bakad på mandelmjöl och innehåller heller inget socker utan är sötad med dadlar, alltså en tårta som är helt gluten- och sockerfri
Ännu ett av mina favoritrecept ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Den här kakan passar extra bra som dessert eftersom att den är söt och knäckig i smaken
Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Och det är just det jag gjort i detta recept. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)
Och attans vad god den blev. Den här kommer jag absolut att göra igen och det känns härligt att ha ett lute nyttigare recept att kunna använda sig av i juletid när (i alla fall jag) vräker i mig socker så att det sprutar ur öronen
Jag försöker nu jobba så lite jag kan på helgerna när Vincent är vaken, och främst göra det när han sover (och att baka när han sover kommer inte på tal, då han störst lätt av ljud)
Nästa tisdag är det fettisdagen så för att ha framhållning lägger jag ut denna underbart goda semmelkladdkaka några dagar i förskott så du hinner köpa hem ingredienserna och planera
Bara att mixa, smälta och blanda. Supergott och definitivt nyttigare än vanliga snickers. Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob
Nyttig och smarrig ostkaka. Sambon var sugen på ostkaka och jag ställer mig och gör en nyttig variant. Mixa mandel till mjöl, vispa äggen och blanda i kvargen och mandeln