Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Ett bröd med mycket smak, gott med bara lite smör. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Nagga bröden och grädda dem i nedre delen av ugnen ca 30 minuter
Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter
Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
Riktigt uppblåsta bröd som går att fylla med det du tycker är gott. Ingredienser till 8 bröd. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper med undersidan upp (4 bröd åt gången blir bra). Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter