Ta ut brödet och låt svalna på galler. 1Forma degen till ett jämnt bröd och låt jäsa till det dubbla, cirka 15 minuter. 1Snitta brödet i valfritt mönster och pensla det med vatten
Receptet på det här mjuka och fluffiga äppelbrödet kommer från bloggen 'kryddburken. I det ursprungliga receptet på dessa bröd ingick det lite pomerans och kanel, men det uteslöt jag
Vik dem fyra gånger och lägg dem i välmjölad korg eller brödform så att de har en fjärdedels jäsmån. Stjälp upp bröden på en plåt med bakplåtspapper och gör små snitt i ytan
Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
I helgen bakade jag ett bröd med honung och fänkål, vilket skulle sättas på pränt när andan föll på. Hur som helst, här nedan kommer min variant av bröd med honung och fänkål
Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Till 10 brödkakor behövs. Grädda bröden ca 8-9 minuter till de får fin färg. Smaklig spis ♥ 10 brödkakor behövs
Ännu ett brödrecept från Mitt kök. Brödet är godast varmt eller ljummet. 1 bröd. -Mama Skogly ♥ 1 bröd. En sconesvariant som Anette fixat till midsommarbuffén
Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen. 2 bröd
Knacka brödet i botten, låter det ihåligt är det färdigt. Låt nu brödet vila en stund under bakduk. Jag har hittat ett bröd som jag tycker är toppengott, hamnar nog som nr 1 av mina hembakade bröd jag gjort hittills. 2 bröd. Baka ut 2 stora bröd, jag la mina i brödformar. Ställ in bröden i mitten av ugnen och grädda 20-25 minuter. 2 bröd