bröd

bröd

  • 49 Recept
Kummindoftande bröd med mandel

Kummindoftande bröd med mandel

Ta ut brödet och låt svalna på galler. 1Forma degen till ett jämnt bröd och låt jäsa till det dubbla, cirka 15 minuter. 1Snitta brödet i valfritt mönster och pensla det med vatten
Kryddburkens goda äppelbröd

Kryddburkens goda äppelbröd

Receptet på det här mjuka och fluffiga äppelbrödet kommer från bloggen 'kryddburken. I det ursprungliga receptet på dessa bröd ingick det lite pomerans och kanel, men det uteslöt jag
Hembakat vörtbröd

Hembakat vörtbröd

brödsirap. Ta i russinen mot slutet om du tycker om det i ditt vörtbröd. 50g jäst. 11 flaska porter, 33 cl
Vörtbröd

Vörtbröd

Forma bitarna till limpor och lägg i smorda brödformar. Blanda sirap och vatten och pensla bröden med blandningen
Glögglimpor

Glögglimpor

Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Mandelmanns surdegsbröd

Mandelmanns surdegsbröd

Vik dem fyra gånger och lägg dem i välmjölad korg eller brödform så att de har en fjärdedels jäsmån. Stjälp upp bröden på en plåt med bakplåtspapper och gör små snitt i ytan
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Nybakade surdegsbröd. Här är mina senaste bröd. Sikta lite mjöl över och snitta bröden med rakblad eller en brödsnittare
Kalljäst surdegsbröd

Kalljäst surdegsbröd

Eftersom jag älskar surdegsbröd, kan jag inte låta bli att experimentera med degen varje gång. Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem
Ryskt Surdegsbröd

Ryskt Surdegsbröd

Sätt in bröden i 230° ugn. Brödet är klart efter ca 35 min. Baktiden förlängs och brödet blir torrare) 2 dl aktiv surdeg
Surdegsbröd nr 1, Basrecept

Surdegsbröd nr 1, Basrecept

Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Surdegsbröd med honung och fänkål

Surdegsbröd med honung och fänkål

I helgen bakade jag ett bröd med honung och fänkål, vilket skulle sättas på pränt när andan föll på. Hur som helst, här nedan kommer min variant av bröd med honung och fänkål
Surdegsbröd med linfrön

Surdegsbröd med linfrön

Gott surdegsbröd som vilat över natten. avlång brödform som rymmer en liter. Grädda brödet nertill i ugnen, sänk värmen då brödet fått fin färg
Banana Bread

Banana Bread

Det är ett bakverk mittemellan kaka och bröd. Sötare än bröd, mindre sött än en sockerkaka. Fördela smeten i brödformen
Slöbröd

Slöbröd

14 dl vetemjöl special, gärna varianten med fullkorn. 0,5 tsk torrjäst. 2,5 tsk salt. 7 knappa dl vatten
Tekakor med Ölandssmak

Tekakor med Ölandssmak

Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Till 10 brödkakor behövs. Grädda bröden ca 8-9 minuter till de får fin färg. Smaklig spis ♥ 10 brödkakor behövs
Kalljästa rustika baguetter

Kalljästa rustika baguetter

matbröd. Kalljästa rustika baguetter. 0kommentarer. Vill du överrraska någon med nybakt på morgonen men du inte har tid eller direkta "baking skills"
Enkla baguetter

Enkla baguetter

Vispa jästen och vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet och honungen. Vispa lite till. Blanda i 10 dl av mjölet
Ljust bröd (med lite råg)

Ljust bröd (med lite råg)

Familjen har önskat sig ett ljust bröd i veckans bak, och ett ljust bröd det blev, även om jag har smugit in lite rågmjöl
Ost- och örtbröd

Ost- och örtbröd

Ännu ett brödrecept från Mitt kök. Brödet är godast varmt eller ljummet. 1 bröd. -Mama Skogly ♥ 1 bröd. En sconesvariant som Anette fixat till midsommarbuffén
Honungslimpor

Honungslimpor

Brödet blev visserligen supergott (speciellt att rosta), men det var tyvärr väldigt smuligt och jättesvårt att skära i skivor
Fyllda bröd - picknickbröd, passande till sallad eller buffébordet

Fyllda bröd - picknickbröd, passande till sallad eller buffébordet

Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen. 2 bröd
Bröd med linfrö

Bröd med linfrö

Knacka brödet i botten, låter det ihåligt är det färdigt. Låt nu brödet vila en stund under bakduk. Jag har hittat ett bröd som jag tycker är toppengott, hamnar nog som nr 1 av mina hembakade bröd jag gjort hittills. 2 bröd. Baka ut 2 stora bröd, jag la mina i brödformar. Ställ in bröden i mitten av ugnen och grädda 20-25 minuter. 2 bröd