Detta är en enkel fisksoppa med ingredienser som man ofta har hemma. 500 g blandad fisk150 g skalade räkor1 gul lök (hackad)3 potatisar (i små bitar)2 morötter (skivade)0,5 - 1 purjolök0,5 msk tomatpuré0,5 tsk timjan1,5 msk vetemjöl7 dl vatten2 fiskbuljongtärningar2 dl cremè fraicheFräs morötter, lök och potatis några minuter
Gott att doppa vitt bröd i soppan. Även gott med risoni i soppan. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Soppan är väldigt enkel att göra och smakar oerhört gott. Den här soppan innehåller ungefär 250 kcal/portion (25g protein, 16g kolhydrater och 9g fett)
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Ok, när det är sån här värme så kanske man är mer sugen på att grilla men här kommer i varje fall ett tips på en thaisoppa som är grymt god och som passar året om
En fantastiskt god och färgstark soppa med kraftig smak av rostad paprika. Lunchrätten han valde att laga och servera vid detta tillfälle var en mustig klarröd tomatsoppa