Häll i husken och låt svälla i ca 10 minuter. Börja med ca 9 dl, kör en ca 4-5 minuter för att se hur konsistensen är. Låt jäsa ca 45 minuter under duk. Låt dem jäsa ca 30 -40 minuter. Grädda bullarna i 7-8 minuter
Låt vila minst en timme i kylskåp. Min deg fick stå ett dygn. Nästa gång skall jag nog minska ännu mera på mängden vetemjöl och ta mera mandelmjöl i bottnen
Kör degblandaren någon minut eller knåda en stund när degen jäst färdigt. Först kommer degen att te sig väldigt klibbig men låt degblandaren gå i ca 5 min så att degen hinner absorbera vätska och svälla. Knåda degen i allt som allt 5-7 min för att få bäst resultat. Låt degen jäsa under bakduk i 35 min. Låt bullarna jäsa på en bakplåt i ca 25 min. Grädda längre ned i ugnen i 200°C i ca 30 min
Äter man lågkolhydrats kost för viktminskning skulle jag inte rekommendera det men äter man det för hälsans skull och tränar mycket så ser jag inget problem med att ta en skiva då och då
Idag fick mina små älsklingar nybakat bröd till frukost. Låt jäsa i 30 min. Grädda i 250*, mitt i ugnen ca 18 min (sätt in en ugnsform med vatten i ugnen när du sätter in plåten så får de en fin härlig skorpa). ca 18 min
Täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Rör ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. 40 minuter T
min familj förstod inte ens att det var ett glutenfritt bröd när de provsmakade. Finax)+ ca ½-1 dl till utbakningSmula ner jästen i en degbunkeTillsätt vattnet och sedan psylliumfröskalet (85% kostfibrer)Rör ut alltsammans tills jästen löst sig i degspadetLåt blandningen svälla i några minuter tills det blir som "tapetklister"Vispa/rör nu ner olja, salt och stevia (el. den skall vara lösareNu skall degen knådas, helst med elvisp (degkrokar) eller assistent i 5 minuter. Tillsätt INTE för mycket mjöl under tiden då bröden skall vara lite lösa i konsistensenLägg dessa på en bakplåt med papperLåt nu bröden jäsa under en bakduk i 45-60 minuterSätt ugnen på 250 grader, gärna varmluftStäll in en ugnsfast form eller skål med vatten i botten på ugnen (så det bildas ånga därinne)Innan du gräddar dina bröd sprayar du dom med lite vatten. bara en liten dusch på varje så de blir lätt fuktigaAnvänd en vass kniv och skär diagonala snitt på ovansidan av varje brödGrädda bröden mitt i ugnen (med vattenskålen kvar på botten i ugnen) i ca 10 minuterTa sedan ut vattenskålen, sänk temperaturen till 200 grader och grädda vidare i ca 6-8 minuter eller tills baguetterna har fått fin färgTa ut plåten och låt bröden kallna på ett galler, UTAN duk överFungerar utmärkt att frysa in 25 kronor
Rör i fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter tills det blivit en geleaktig röra. Tillsätt salt, pofiber, bovetekross, apelsinsaft, agavesirap och mjölet, vispa med elvisp med degkrokar i ca 5 minuter tills du får en jämn deg utan klumpar, strö över kanel efter egen smak. Låt den jäsa i 30 minuter under en ren handduk. Låt jäsa under bakduken 10 minuter. Grädda på 250 grader i 10 minuter
Häll över massan i en bunke (eller köksmaskin), tillsätt den krossade boveten, jyttemjölet, sempers fin mix och oljan, låt maskinen med degkrok gå i ca 5 minuter. Låt dom jäsa under plastfolie i 30 minuter. Pensla bröden med olja och sätt dom mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, håll dom under uppsikt
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Jag har ju minskat drastiskt på gluten för att testa lite hur min mage mår av det. Låt jäsa under plastfilm i minst 2 timmar. In i ugnen på 220 grader i ca 10-15 minuter
Blanda alla ingredienser utom saltet och kör på låg växel i 8 minuter. Tillsätt sedan saltet och kör på mellanhög växel i 7 minuter. Jäs under lock i 100-120 minuter. Jäs ca 60 minuter under duk. Här har de jäst ca 45 minuter. Efter 7 minuter sänker du till 220 grader. För ytterligare krispigare skorpa – lufta ugnen efter 20 minuter. Grädda bröden totalt i 45-55 minuter
Häll fiberhusken och oljan i den andra halvan med mjölken i bakmaskinen och låt det jäsa ca 10 min. Lägg över en handduk på degen och låt den jäsa i 30 minuter. Låt degen jäsa igen under handduken i ca 20 minuter