I min hög med sparade recept, har jag hittat det här receptet på vegetarisk lasagne. Tidningen finns tyvärr inte längre och det är synd för en helvegetarisk mattidning skulle allt fylla sin funktion bland alla glassiga magasin som ges ut varje månad
Jag har en tanke att vi här hemma ska börja äta lite mer vegetarisk mat och ta till oss konceptet "meat free monday", alltså en vegetarisk dag i veckan
Spenat är näringsrik mat fylld med vitaminer, mineraler och fibrer. För att få i sig så mycket järn som möjligt från spenaten är det bra att samtidigt äta något c-vitaminrikt
Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och fänkål. Värm upp en tjockbottnad kastrull och fräs alltsammans under cirka 2 minuter, utan att något tar färg
Nu är det jul och då är det ju riktiga saffranstider. Jag är totalgalen i den kryddan så jag äter den hela året om, men på något konstigt sätt smakar den bättre nu på vintern
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
För er som inte vet så är malai kofta vegetariska/veganska potatisbollar som blandas med den indiska osten paneer (eller halloumi/tofu/tempeh om man föredrar det) och en hel del exotiska kryddor serverad i en tjock smakrik currysås
Jag är inte överdrivet förtjust i rotfrukter, det ska erkännas. Men det är nyttigt och billigt och så gott som varenda matbloggare vittnar om deras förträfflighet så jag tog tag i saken och gjorde en rotfruktsgratäng
Jag älskar riktigt krämiga och goda jordnötssåser. De kan verkligen lyfta en enkel rätt till skyarna. Men det gäller att hitta den rätta balansen mellan salt, sött och surt
På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa