Varmrätter helg

Varmrätter helg

  • 8 Recept
Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

Ingredienser Portioner. 4 4 msk konc kycklingfond 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 500 g kycklingfilé 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök) 1 stor rödbeta (à ca 200 g) 2 msk olivolja 4 dl risottoris t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesanost Brynt kaprissmör 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 2 krm salt 2 krm svartpeppar Till servering 65 g blandsallad Lägg till i inköpslistan
Morotsbiffar med halloumi

Morotsbiffar med halloumi

Recept på vegetariska biffar får man aldrig för många. Idag gjorde jag morotsbiffar med halloumi och serverade dem med en blandad sallad, senapskräm och picklad fänkål
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Ingredienser Portioner. 2 4 halloumiburgare (4 burgare motsvarar 200 g) olja 2 hamburgerbröd (gärna brioche) 3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs) 1 dl ruccola 1/2 skivad avokado 2 strimlade soltorkade tomater 1 msk finhackad inlagd jalapeño rostade pumpakärnor ev picklad rödlök Lägg till i inköpslistan