Iman

Iman

my dessert
Tekakor med kardemumma

Tekakor med kardemumma

 Det här receptet fick min syster av sin stallkompis Sussans mamma för över 20 år sedan. Sedan dess har det blivit ett av våra favoritrecept
Havregryns tekakor

Havregryns tekakor

Ugn. 225 grader. Lägg havregrynen i en skål och häll över vatten. Låt det stå och svälla ca 30 minuter. Smält margarinet och häll i havregrynsblandningen
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här

Frukostbullar

Ingredienser - 10 bullar. 13 g jäst. 2 dl vatten (kallt). 12 g olja. 1 tsk salt. 300 g fullkornsvetemjöl. Tillagning
Hemmagjort bröd

Hemmagjort bröd

Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Mjuka rågsiktskakor

Mjuka rågsiktskakor

Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
Vilken Tårta

Vilken Tårta

Idag på påskkalaset serverades den här tårtan som gick åt som smör i solsken, mandelbotten, kolakräm och så grädde på toppen
Fin Tårta!

Fin Tårta!

▼. maj. (15). Fin Tårta. Dagens gratis produkt, Fibralogy Thickness Booster. Vår Ruset 2014. VIP förhandsvisning av filmen "Förr eller senare e
Vetebullar med vanilj

Vetebullar med vanilj

Hembakta bullar måste vara det godaste som finns. Man minns barndommen när man fick bullar med mjölk och nu även som vuxen blir man barnsligt glad av just detta
Bullar

Bullar

Idag är det picknick hos oss. Superhärligt väder, vårsolen visar sig verkligen från sin bästa sida. Bakade bullar i morse som vi hade med oss
Kardemummabullar med mandelmassa

Kardemummabullar med mandelmassa

Smält margarinet , slå i mjölk och grädde. Låt vätskan bli fingervarm. Rör ut jästen med sirapen i en bunke
Julgifflar

Julgifflar

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt grädden. Låt det bli fingervarmt, 37ºC. Häll degspadet över jästen
Mandelgifflar

Mandelgifflar

Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken matfettet sockret och ägget och rör om. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen till den är slät och fin
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Jag passade på att slänga ihop en sats bullar när det kom en oväntad regnskur en dag. Bullar är alltid bra att ha i frysen och perfekta att ta med till stranden
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Dela jästen i småbitar (smält med lite salt, d. v. s. strö lite salt ovanpå jästen och låt det stå en stund)
Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka

Den här mjuka saffranskakan är gudomligt god. (Smeten likaså… Slickar man av sleven efter man gjort klart och ställt in formen i ugnen så finns viss risk för att man tar ut formen igen och fortsätter äta smet
Sockriga saffransbullar

Sockriga saffransbullar

Det har varit mycket bak-recept här på bloggen nu ett tag och här kommer dessutom ett till. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Guldbullar

Guldbullar

Lussekissar i all ära, men har de inte en tendens att bli lite torra. Och lite tråkiga. Och vem gillar russinet i bullen egentligen
Chokladig cheesecake med tryffeltäcke

Chokladig cheesecake med tryffeltäcke

Nu är jag tillbaka igen. Var ett tag sen som jag uppdaterade bloggen. Men nu är jag tillbaka. ). Här kommer ett recept som jag hittade på Jennys matblogg som jag bakade till morsdag
Saffransbullar

Saffransbullar

Saffransinläggning. 1,5 g saffran, gärna pistill. 1 msk strösocker. 1,5 msk konjak eller annan starksprit. För att dra ur så mycket smak som möjligt ur saffranet så kan man lägga in sin saffran i sprit och lite socker som gör att all smak blommar och att du får ut mycket mer arom
Saffransbullar

Saffransbullar

Jag kan utan att överdriva säga att jag älskar saffran och tycker att det är synd att man bara äter saffransbröd en gång om året, till julen, Så i år tjuvstartade jag tidigt i november och har redan hunnit avnjuta en runda saffransbullar
Saftiga kanelbullar med mandelmassa

Saftiga kanelbullar med mandelmassa

Mitt mål när jag skulle göra kanelbullarna var att få dem så saftiga som möjligt. Till min hjälp använde jag kesella, ägg och mandelmassa vilket gav resultat och mandelmassan gav även en fylligare smak