Jag köpte ett par butternutpumpor för att testa några spännande recept som jag hade hittat på nätet. Receptet på den färggranna gratängen är min omgjorda variant av ett recept från food
Idag är det långfredag, och enligt gammal god tradition ska det idag bjudas på fisk. Jag anammar gärna den traditionen, för jag älskar fisk i alla de former, och skulle gärna äta det varje fredag året om
Jag använde mig av ett grundrecept som jag googlade fram, som jag sen gjorde om till min soppa. Skillnaden från grundreceptet är att jag ökade på socker, ättika och sambal oelek för att få mer söt/syra och hetta
Ingredienser Portioner. 4 6 skalade och tärnade potatisar 3 skalade och tärnade morötter 1 skalad och hackad lök 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor 2 tsk timjan 2 msk olivolja 500 g krossade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 citron 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong