Är ni skrockfulla. Får nog faktiskt erkänna att jag är det. Det är ju fredag den 13e idag. Receptet nedan är det som jag var orolig för om det skulle bli bra
Ikväll är det dax för 4. e deltävlingen av melodifestivalen och jag kommer att titta även ikväll. Men innan dess ska det ätas och kvällens rätt blev fläskfilé i krämig vitlökssås, pasta och en sallad till
Fredag. jippppi. Åh mannen kommer hem idag, efter att rest den sista resan för i år. Härligt. Så nu inför helgen tänkte jag ge ett tips på en underbart god kladdkaka med inspiration av julen med saffran
Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Det har varit mycket bak-recept här på bloggen nu ett tag och här kommer dessutom ett till. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Vilka superdupergoda bullar. De ska bakas snart igen helt klart. ). Det är massor av smör i degen så de är så himla saftiga och det är så gott då de också penslas i smör efter gräddning & doppas i strösocker
Det här receptet har jag sett på så många bloggar att jag knappt kan hålla räkningen. Det finns några variationer och just det här receptet med kanel i fyllningen är min favorit
Jag har varit nöjd med mina bullar och inte brytt mig om att testa bullbak enligt de nya rönen. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter (enligt receptet, jag fick grädda mina i 12-13 minuter för att de skulle få fin färg)
Tjohoo. Hemkommen från en härlig springrunda, 5 km och jag sprang på 5. 58min/km, bra för att vara mig. ) för övrigt har dagen spenderats i Karlslund, vi hade tur med vädret och det var riktigt skönt
Smält margarinet, häll i mjölken och värm till "fingervarmt". Rör ut jästen med lite degspad, tillsätt saffran (som stötts i mortel tillsammans med sockerbiten) socker, salt, sedan resten av degspadet samt mjöl
De här underbara bullarna fann jag receptet på i nyaste numret av Hembakat. Och i vanlig ordning så har jag förstås testat att göra dom med vaniljkräm också - precis lika gott
Sockerkaka är en riktig klassiker, precis som kladdkaka. Det var den första kaka jag minns att jag bakade och med tiden har det blivit många varianter av sockerkaka
Jag tog en liten påsk-paus från bloggen men nu är jag tillbaka. Vi har knappt varit hemma under påsken utan vi har flängt runt på olika tillställningar så jag har inte hunnit baka så mcket