Här kommer recept på vaniljkräm som är jättegod och enkel att göra. Hemmagjord vaniljkräm är så himla mycket godare än de som man kan köpa färdiga i livsmedelsbutikerna så det är väl värt att göra egen
Jag använder oftast det här receptet på tårtbotten och det fungerar jättebra. Dessutom går det alldeles utmärkt att utesluta vetemjölet och baka på enbart potatismjöl om man vill baka glutenfritt
Steg nummer ett när jag bestämmer mig för att baka en tårta. baka tårtbotten. Man kan baka den flera dagar innan och frysa in den eller baka och fylla den samma dag den ska ätas
Mycket god och otroligt enkel är denna jorgubbsmousse som passar så bra som fyllning i tårta. Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter
Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Bryt chokladen i bitar och lägg dem och nutellan i en skål, smält över vattenbad eller i micron
Sätt ugnen på 150 grader, lägg ett smort bakplåtspapper i en vanlig långpanna. Börja med botten. rör smör och socker poröst, blanda ner en äggula i taget och tillsätt sedan mjöl , mjölk och bakpulver