Soppa

Soppa

  • 4 Recept
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. Gör så här. Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja
Fisksoppa med chiliaioli och vitlöksbröd

Fisksoppa med chiliaioli och vitlöksbröd

Servera soppan med vitlöksbaguette och chiliaioli. Skär torskblocket i bitar och lägg ner i soppan, och sjud i 5 minuter, tills den är vit och klar