Pepparkakor

Pepparkakor

Churros med karamelldipp

Churros med karamelldipp

vatten. 1mjöl. 1smör. 1ägg. 1socker. 1vaniljsocker. 1salt. 1olja (jag använder rapsolja). 1kanel. 1vispgrädde. 1ljus sirap
Succékakor

Succékakor

Havreflarn50 g smör 3 dl havregryn 1 ägg 1,5 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver. Marängsmörkräm3 äggvitor 2 dl strösocker 0,5 msk vaniljsocker 250 g smör, rumsvarmt och tärnat
Makalösa kakor

Makalösa kakor

200 g rumsvarmt smör. 11,5 dl strösocker. 14 dl vetemjöl, 240 g. 11,5 dl korinter eller russin. 12 tsk bakpulverSätt ugnen på 225 grader
Uppdaterat recept: Gaffelkakor

Uppdaterat recept: Gaffelkakor

Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt (skär gärna smöret i mindre bitar så går det fort)
Kolasnittar

Kolasnittar

Ingredienser Portioner. 20 st 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 msk mörk sirap 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g) 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Havrerutor i långpanna

Havrerutor i långpanna

6 dl havregryn. 1200 gram smör. 12dl strösocker. 13 msk vetemjöl. 13 msk ljus sirap. 11,5 tsk bakpulver. 16 dl havregryn200 gram smör2dl strösocker3 msk vetemjöl3 msk ljus sirap1,5 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 grader