elses

elses

  • 107 Recept
Broccoligratäng

Broccoligratäng

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt 0,5 tsk salt. Rensa under tiden broccolin. Skär loss buketter och dela de som är stora
Recpet: Tacopaj med krämigt täcke

Recpet: Tacopaj med krämigt täcke

Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Enkelt gjutjärnsbröd

Enkelt gjutjärnsbröd

8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Lövbiff på klassiskt manér

Lövbiff på klassiskt manér

Potatismos. Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning
Höstig lövbiffgryta med kantarell

Höstig lövbiffgryta med kantarell

4 portioner. 700 g lövbiff, 250 g. kantareller, 2 st svenska äpplen (t ex. aroma), 1/2 st gul lök, 1 st vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 2 msk oxfond, 4 dl matlagningsgrädde, soya
Bästa godaste kladdkakan

Bästa godaste kladdkakan

Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

vetemjöl med hög protein halt, typ special vetemjöl eller manitoba. 1salt. 1torkad jäst. 1vatten. 1gjutjärnspanna med lock, 1,5–2 lDag 11
Surdegsbröd med råg och äpple....

Surdegsbröd med råg och äpple....

Surdegsbröd med råg och äpple. Skrivet i. Bröd den. 19 September 2016, kl 16. 30 / Direktlänk. blev ett resultat av helgens baklusta
Ugnsomlett med bacon och lök

Ugnsomlett med bacon och lök

 Dagens lunch blev en ugnsomelett med rostad rödlök och bacon.  Ta en ugnsform i teflon och häll på 1 msk olivolja
Ugnsomelett

Ugnsomelett

Jag hade tänkt visa er bilder från gårdagens 9-års-kalas, både vad vi fikade och vad vi åt. Men vi återhämtar oss fortfarande från gårdagen och planerar o förbereder inför söndagens nya kalas så därför får ni istället ett recept på ugnsomelett
Bakar surdegsbröd...

Bakar surdegsbröd...

Börjar få rutin på det där med att baka mitt surdegsbröd. Mycket tack vare Martins bok. Den har mamma lånat av mig i detta nu men jag kan receptet utantill
Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Nu är det då äntligen dags, nu är jag mogen att dela med mig av recept efter min fantastiska kurs med Sebastien Boudet (inlägget finns HÄR)
Surdegsbröd/ Julgris

Surdegsbröd/ Julgris

Surdegsbröd/ Julgris. 22 december 2018 @ 09. 16. JULGRISAR. 2 st(jag gjorde 3 st). Dag 1. Surdeg. 25 g jäst. 3 dl vatten, 37 grader
Honungsglaserade kycklingben

Honungsglaserade kycklingben

Sätt ugnen på 225° Smält ihop honung, soja och curry i en kastrull. Krydda benen med salt, peppar och paprika
Kladdkakemuffins from heaven

Kladdkakemuffins from heaven

Kladdkakemuffins from heaven. Efterrätt, dessert & bakning. Så oerhört goda kakor det här är – stor dreggelvarning utfärdas
Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins , 12 st. 12 dumle el hemmagjord kola. 50 g mörk hackad choklad. 2 ägg. 1 dl strösocker. 0. 5 dl farinsocker
Mjuka tunnbröd

Mjuka tunnbröd

Smält smöret. Häll på mjölken. Värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

500 g köttfärs. 12 msk smör. 11 st gul lök. 12 msk tomatpuré. 10. 5 dl chilisås. 12 st vitlöksklyftor. 12 msk kalvfond