elsecarlsson.3@hotmail kokbok

elsecarlsson.3@hotmail kokbok

  • 99 Recept
Aroniamarmelad

Aroniamarmelad

8 dl aroniabär. 14,5 dl syltsocker. 11,6 dl vatten. 11/2 kanelstång. 11,5 tsk vaniljsocker. 12 msk pressad citronsaft
Pasta- och baconlåda

Pasta- och baconlåda

Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs löken. Blanda pastan, bacon och lök och häll över det i en smord ugnssäker form
Vitkålssallad

Vitkålssallad

Häromdagen köpte jag ett vitkålshuvud med mig hem. Blev sugen på att göra någon form av råkostsallad. Den här är riktigt smidig att göra och håller ett par dagar i kylen minst
Svart vinbärssaft i saftmaja

Svart vinbärssaft i saftmaja

1 kg svarta vinbär (ca 2 liter). 1300 - 400 g socker. 11 kg svarta vinbär (ca 2 liter)300 - 400 g socker
Vinbärssylt

Vinbärssylt

Repa vinbären och lägg dem i en stor gryta. Koka upp bär och vatten och koka på medelvärme utan lock i 10 minuter
Kålpudding

Kålpudding

Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. 4 portion. 1st vitkålshuvud
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad
Pankopanerad kycklingfilé – frasigt värre!

Pankopanerad kycklingfilé – frasigt värre!

Hello,. Ett tag sen sist. Jobbar massor just nu så tiden i köket är lite begränsad fast denna helgen har jag faktiskt pysslat ihop en hel del smarrigheter som jag ska bjuda er på snarast möjligt
Wallenbergare

Wallenbergare

4 personer. ca 1/2 kg kalvfärs. 2 äggulor. 4dl vispgrädde. ströbröd. smör. salt. Peppar. gröna små ärtor. rårörda lingon
Teriyakikyckling

Teriyakikyckling

Ja, den här ser ju inte mycket ut för världen, men den var lättlagad och väldigt god. Jag serverade nudlar till och det blev gott
Kycklinglårfilé med ädelost

Kycklinglårfilé med ädelost

Kycklinglårfilé är en bra och smakrik produkt. Jag använder den hellre än bröstfiléer. 4 portioner. 700 g kycklinglårfiléer

Parmalindad kycklinglårfilé

1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda varje kycklinglårfilé med salt och peppar på insidan. Fyll med en tomat, lite parmesan och ett basilikablad