Kött

Kött

  • 49 Recept
Korvgryta med dill och pepparrot

Korvgryta med dill och pepparrot

Korvgryta med dill och pepparrot. Godkväll. Nu har jag landat framför datorn en stund efter en ganska intensiv, men ack så energigivande, dag
Korvgratäng med bearnaisesås

Korvgratäng med bearnaisesås

Den här svänger man ihop på cirkus en halvtimme om man är någorlunda skillad i köket. Korvgratäng med bearnaisesås
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. 500 g köttfärs. 1500 g köttfärs 2 msk smör 1 st gul lök 2 msk tomatpuré 0
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 1pressad potatis, potatismos eller kokt potatisskär köttet i 3 centimeter stora bitar. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om
Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram köttfärs , eller blandfärs 1 st gul lök(ar) , skivad 1 st ägg 0,75 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 st muskotnöt , malen 0 st salt 0 st peppar löksky 2 st gul lök(ar) , skivad 2 msk smör 2 tsk socker 1 msk vetemjöl 3 dl vatten 1 tärning(ar) oxbuljong , mörk Till servering 4 st saltgurka , hela Köp receptet
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Lägg köttet i en kastrull och täck med vatten. Låt köttet koka tills det är mört och skumma av emellanåt
Ingas pepparrotskött

Ingas pepparrotskött

Koka upp vattnet i en rymlig kastrull, lägg i köttet och skumma av när det kokat upp. Ta upp köttet och håll det varmt
Recept på Kåldolmar

Recept på Kåldolmar

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 kg Vitkål Sök 1 st Gul lök Sök 3 msk Smör Sök 1 dl Mjölk Sök 1/2 dl Ströbröd Sök 400 g Blandfärs Sök 1 st Ägg Sök 1 tsk Salt Sök 2 krm Svartpeppar Sök 2 msk Farinsocker Sök 2 msk Soja Sök 2 dl Vispgrädde Sök 1 dl Vatten Sök 1/2 st Köttbuljongtärningar Sök
Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor
Vilken succe

Vilken succe

Betyget från oss alla blev mvg och änfast sonen tyckte det va gott så meddelar han att köttet nog va lite konstigt (gud giv mig styrka) men det gick ju att äta
Italienska biffar i örtkryddad sås  (lchf)

Italienska biffar i örtkryddad sås (lchf)

tänk så mycket gott man kan göra med köttfärs. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. De här goda biffarna har jag hunnit bjuda på vid tvåtillfällen, lika uppskattat båda gångerna, så enkelt och gott