Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 1pressad potatis, potatismos eller kokt potatisskär köttet i 3 centimeter stora bitar. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 kg Vitkål Sök 1 st Gul lök Sök 3 msk Smör Sök 1 dl Mjölk Sök 1/2 dl Ströbröd Sök 400 g Blandfärs Sök 1 st Ägg Sök 1 tsk Salt Sök 2 krm Svartpeppar Sök 2 msk Farinsocker Sök 2 msk Soja Sök 2 dl Vispgrädde Sök 1 dl Vatten Sök 1/2 st Köttbuljongtärningar Sök
Betyget från oss alla blev mvg och änfast sonen tyckte det va gott så meddelar han att köttet nog va lite konstigt (gud giv mig styrka) men det gick ju att äta
tänk så mycket gott man kan göra med köttfärs. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. De här goda biffarna har jag hunnit bjuda på vid tvåtillfällen, lika uppskattat båda gångerna, så enkelt och gott