Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag serverar jag en franskinspirerad gryta, billigt och gott. Salta och peppra kycklingdelarna och bryn dem smör och rapsolja på båda sidor i en stekgryta
Place first 12 ingredients into a large bowl and mix well. Let chicken stand in seasonings for at least 30 minutes, like in the pictures, cover and place in the fridge
I lördags lagade jag en härlig köttgryta på högrev, med morötter, lök och champinjoner. Jag använde högrev till den här grytan, men även annat kokkött går förstås bra
Servera grytan garnerad med lite hackad, färsk dragon och med den polentastekta potatisen till. Blanda i grädden och låt grytan småputtra i cirka 15 minuter, tills såsen har kokat ner och är krämig