Gryta

Gryta

  • 14 Recept
Mustig gulasch på högrev och potatis

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kycklinggryta med franska smaker

Kycklinggryta med franska smaker

Idag serverar jag en franskinspirerad gryta, billigt och gott. Salta och peppra kycklingdelarna och bryn dem smör och rapsolja på båda sidor i en stekgryta
Syrlig fläskfilépanna

Syrlig fläskfilépanna

Ingredienser Fläskfilépanna ca 4 port. 500 g fläskfilé. En kruka basilika. Saften från 1/2-1 citron. 1 gul lök
Caribbean Chicken

Caribbean Chicken

Place first 12 ingredients into a large bowl and mix well. Let chicken stand in seasonings for at least 30 minutes, like in the pictures, cover and place in the fridge
Afrikansk kikärtsgryta

Afrikansk kikärtsgryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Grytan 1 st gul lök(ar) , Finhackad 1 burk(ar) krossade tomater 2 dl buljong 5 msk jordnötssmör 300 gram kikärtor , kokta 50 gram cashewnötter , Naturella 1 msk curry 1 tsk oregano 1 tsk chilipeppar , Mild 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar , grovmalen Köp receptet
Köttgryta Högdalen

Köttgryta Högdalen

I lördags lagade jag en härlig köttgryta på högrev, med morötter, lök och champinjoner. Jag använde högrev till den här grytan, men även annat kokkött går förstås bra
Thai Kycklinggryta

Thai Kycklinggryta

Servera grytan tillsammans med nykokt ris. 500 g kycklinglårfilé. 12 msk rapsolja. 11 dl lök, gul hackad
Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 600 g kycklinglårfilé 1 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk finhackad färsk timjan 1 dl balsamvinäger 1 dl vatten 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning) 1 tsk strösocker 4 portioner ris (gärna basmati) 1 dl vispgrädde 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan
Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis

Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis

Servera grytan garnerad med lite hackad, färsk dragon och med den polentastekta potatisen till. Blanda i grädden och låt grytan småputtra i cirka 15 minuter, tills såsen har kokat ner och är krämig