Min syster har pratat om några JÄTTEGODA och enkla kakor som är väldigt populära just nu. Jag har totalt missat den här kakan men nu har jag och barnen fått ett smakprov (och receptet
Att baka i långpanna är väldigt smidigt. Det blir mycket och det blir ofta saftigt. De här hallonrutorna hittade jag hos Hembakat och de var verkligen hur goda som helst
I veckan fyllde drottningen år och vad passar väl då bättre än att baka en Silviakaka. Fast ärligt talat var det inte alls meningen att det skulle bli just Silviakaka den här gången, utan jag skulle göra en julkaka efter ett recept från Englands mästerbagare Paul Hollywood
Idag MÅSTE jag bara dela med mig av ett recept som en vän tipsade om på FB (Hej Ingela H. ). Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
. Testade en ny sorts långpannekaka, och här hemma gillade vi verkligen den. Saftig, god och luktar väldigt gott i ugnen och den påminner mycket om äppelkaka men den här är utan äpplen
Blir det två-fika idag. Ni kanske ska passa på att baka den här goda kakan till dagens fika. En av mina favoritkakor är kanelbullesockerkakan som har en underbar smak av kanel, ja nästan som kanelbullar
Nu ni, har det hänt mycket sedan jag skrev sist. Sommarjobbet är avslutat, Nyköping är lämnat åt sitt öde och jag är hemma i Växjö igen, tyvärr utan mammas härliga Kitchen aid… Det lär bli mindre marängrecept under hösten, för så smidigt som det var att göra maräng i kitchen aiden vet jag inte om jag vill gå tillbaka till att vispa den för hand eller med elvisp
Hittade det här receptet på matbloggen Kryddburken och har länge velat prova. Minskade receptet, hon hade bakat på 6 ägg, jag tyckte att det räckte på 4 ägg + att jag tillsatte vaniljsocker
Mamma och mormors chokladrutor har varit favoritkakan sen jag var liten. En långpanna. 5ägg4,5 dl socker4,5 dl mjöl3 tsk bakpulver2 msk kakao2 dl vatten100 g smörkokosflingor